Presentació


Què fan un parell de palurdos intentant fer un documental sobre molinets de vent en plena crisi?

Perquè s'entesta l'Anselmo en saber perquè la gent té molinets de vent als balcons?

Perquè el segueix el Pedro tot ajudant-lo a filmar un documental així?

Perquè la Sandra aguanta un tio com l'Anselmo, quan ella el que vol és casar-se?

La vida està plena de preguntes.

Benvinguts al blog de Perquè? Perquè?

La pel•lícula que estem filmant entre Sabadell i Barcelona amb 4 euros mal comptats, un munt de gent despresa i encara més il•lusió.

Kim Herrero

dilluns, 4 de maig del 2009

Abril pluges mil... Quina merda!


Tot i tenir tots els permisos per rodar tant a Barcelona com a Sabadell, Abril de 2008 ha estat un mes nefast en quant a metratge. Entre pluges, vacances de Setmana Santa i situacions personals dels membres de l'equip, no va haver-hi manera de lligar cap escena important.

Lo bo que té la pluja, per altre part, és que em fa sentir més còmode tancat a casa i treballant a l'ordinador en les tasques de muntatge. Aquest aspecte requereix un estat d’ànim especial ( al menys per a mi ), doncs és com enfrontar-te a un trencaclosques: fàcilment pots trobar-te davant de 30 o 40 tomes que has de fer lligar amb fluïdesa tant a nivell d'imatge com de so.

Primer de tot, els gestos dels personatges han de quadrar. No si val tenir una mà a la butxaca i en el contraplà que aquesta aparegui al clatell. De vegades tens una bona imatge, però has de treure el so d'una altre toma i coordinar-lo amb els moviments de la boca. D'altres potser has de tapar alguna paraula o soroll indesitjat amb un espai de silenci. O potser l’ intercalació de tomes no funciona i has de deixar un sol plano o fins i tot suprimir-lo si tampoc aporta prou a l’historia.. Les combinacions son interminables i el mes d'Abril m'ha permès encarrilar unes quantes escenes.

Fora d'això, aquest mes es salva per l'entrevista a la iaia de la bombeta i la jornada a l'Eix Macià: amb el David mig agafat per una orella, ens vam dedicar a aturar a tot quisqui que passava per la zona del llac i vam obtenir un grapat d'entrevistes naturals, és a dir, amb tota l'espontaneïtat que dóna el fet de no haver-les preparat.

Va ser molt agradable constatar la predisposició de la gent a participar. La propera tanda la vull fer a la Rambla de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada